We kijken met een ander perspectief naar de wereld

In 2016 zijn we ons nieuwe avontuur begonnen. Een nieuw avontuur waarin we met een enthousiast team totaal open minded zijn om impact te maken in deze wereld. Heel concreet producten maken van laagwaardig kunststofafval wat nu veelal naar de verbranding gaat. Niet duurder, wel duurzamer. Voor vanAfval is circulaire economie geen modetrend maar het model voor de toekomst. We hebben de drang verandering te realiseren in een wereld die verandering nodig heeft.

De hoeveelheid laagwaardig kunststofafval blijft maar groeien. vanAfval gebruikt dit laagwaardige afval, dat gemeenten inzamelen, als grondstof voor mooie en zinvolle producten. Straatmeubilair als banken, afvalbakken en bloembakken, lantaarnpalen en vele andere producten vinden hun weg terug naar diezelfde gemeenten.

We creëren waarde voor de regio. Geen geld meer uitgeven aan het verbranden van het laagwaardig kunststofafval, maar kunststofafval laten opwerken tot nieuwe producten. Door samen te werken met vanAfval dragen Nederlandse gemeentes bij aan het verminderen van de wereldwijde materiaalvraag en een reductie van de milieu-impact.

Daarnaast creëert vanAfval werk. Onze producten worden geassembleerd in sociale werkvoorzieningen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder andere deze welwillende mensen zijn voor ons het kapitaal van de onderneming.